De Assels – Nog een brokje geschiedenis

De Assels hebben een boeiende geschiedenis, dat zullen de oudere inwoners van de Assels wel weten te vertellen! De redactie van Assels.be maakte een babbeltje met Jeanine Malego, zij weet namelijk heel wat te vertellen over hoe het vroeger was in de Assels.

Hieronder ontdek je foto-gewijs een aantal opmerkelijke weetjes en gebeurtenissen….

1) Miss Afsnee

In de jaren 1960 hoorden de Assels bij Afsnee, en dat is nog steeds zo volgens veel Asselaars, maar dat is een ander verhaal 🙂 en in die tijd werden er jaarlijks heuse Miss Afsnee verkiezingen georganiseerd. Deze verkiezingen waren vrij bekend in Afsnee en omstreken, want de schoonheden die deelnamen aan de verkiezing van Miss Afsnee kwamen ook van buiten Afsnee, volgens Jeanine kwamen sommige meisjes zelfs uit Brussel!

De eerste foto toont de winnaressen van Miss Afsnee 1968: Zoals te lezen is boven de foto was Roberta Van de Woestyne Miss Afsnee 1968 (in het midden) en was Nicole Van Hoorebeke de eerste eredame… (links op de foto). Roberta haar ouders hebben in de Hoogmeers gewoond maar zijn ondertussen overleden.
IMG_1457

De volgende twee foto’s zijn van 1969, in het midden staat de Miss Afsnee 1969 Marie-Christine Levrau uit Gentbrugge…
IMG_1475

… en de eerste eredame had duidelijk de aandacht van de man in het grijze pak…

IMG_1456

 2) Polonaise in De Karper
Vermoedelijk werd de Polonaise uitgevonden in de Assels, onderstaande foto’s zijn het levende bewijs daarvan 😉 Ze werden genomen in De Karper eind de jaren ’60… Heel leuke foto’s!IMG_1469

IMG_1470

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *