De Assels – Een brokje geschiedenis

De Assels hebben een boeiende geschiedenis, dat zullen de oudere inwoners van de Assels wel weten te vertellen! De redactie van Assels.be maakte een babbeltje met Jeanine Malego, zij weet namelijk heel wat te vertellen over hoe het vroeger was in de Assels. Bovendien heeft zij nog veel foto’s van vroeger, een aantal edities van een heus Assels infoblad en ook nog de tekst van het lied van Afsnee!

Hieronder ontdek je foto-gewijs een aantal opmerkelijke weetjes en gebeurtenissen….

1) Lied over Afsnee
Er bestaat zelfs een lied over Afsnee! Deze tekst werd geschreven door Bert Van Der Steene en dateert van eind jaren 1960 – begin jaren 1970. Jeanine kon zich de melodie niet meer herinneren, maar het was alleszins de melodie van een bekend liedje. Voor de muziekkenners: mocht je aan de hand van de tekst herkennen welke melodie hier goed bij past, laat het zeker weten! Dit is de tekst:

Assels Lied

 

2) Feestelijke opening van de nieuwe asfaltstraten in 1967
In 1967 was het eindelijk zover: na jaren van aardewegen in de Assels hadden de bewoners zich verenigd en georganiseerd en hebben ze toen uit eigen middelen samengelegd om asfaltstraten te laten aanleggen, een hele vooruitgang natuurlijk! Dit is trouwens de reden waarom de stukken grond tot aan het midden van de straat liepen en dan rond 2005 onteigend moesten wordenom de huidige nieuwe rioleren en straten te kunnen aanleggen tussen 2010 en 2012…
Een aantal foto’s:
IMG_1448

IMG_1450

 

IMG_1452

 

IMG_1454

 

IMG_1455

Herken je iemand? Wil je graag reageren op sommige foto’s? Dat kan gemakkelijk via onze facebookpagina, dit is de facebook link naar bovenstaande foto’s.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *